Skip to main content

Jewelry design

Strak zilver of speels kleurrijk, met steeds een gevoel voor sterke symmetrie en geometrie, dat is in een notendop samengevat waar “Veroniek Dutré Juweelontwerp" voor staat.


Na haar studies Burgerlijk Ingenieur Scheikunde, en het behalen van de titel van Doctor in de Toegepaste Wetenschappen (KULeuven), deed Veroniek nog vijf jaar wetenschappelijk onderzoek naar het hergebruik van industriële afvalstoffen bij VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek). Daarna woonde ze twee jaar in Lyon. Na haar terugkeer nam haar carrière een andere wending, en ze werkt sinds 2010 deeltijds als grafisch vormgever.


Veroniek maakte reeds in 2002 kennis met de wereld van het edelsmeden en het sieradenontwerp. Eerst volgde ze de opleiding "Ontwerpen van sieraden" aan Syntra in Hasselt, die ze in 2004 beëindigde. Vanaf 2004 volgde ze deeltijds kunstonderwijs aan de Haspengouwse Academie in Sint-Truiden in de richting "Edelsmeedkunde", een opleiding die ze in juni 2013 beëindigde. Sinds januari 2015 volgt ze de opleiding Juwelier/Goudsmid aan Syntra Tongeren. In september 2016 startte ze een bijkomende opleiding Edelsteenzetter (Syntra Tongeren).

Haar eindwerk “arsUEniek” (aan de Academie in Sint-Truiden) is een knipoog naar haar doctoraatsstudie, die handelde over de verwerking van industrieel arseenhoudend afval. De atomaire structuren en kristalroosters van diverse arseenmoleculen vormden het uitgangspunt van haar eindwerkcollectie, die voornamelijk halssieraden omvat. Doel is om in de nabije toekomst uit het eindwerk een verkoopbare collectie af te leiden.

“Haar werk is fris, vernieuwend en speels, met een knipoog”, dixit juweelontwerpster Karen Wuytens die samen met Kunstwerkt Veroniek uitkoos voor het “Designed By: Me na-traject 2013”. Deze verdere begeleiding was het resultaat van een feedbacksessie (categorie Juweelkunst) met een professioneel ontwerper rond het thema “Van hobby naar bijberoep”. De selectie voor dit traject zorgde voor een enorme stimulans om de vele plannen een concrete uitwerking te geven, en die jarenlange hobby nu definitief een professionele invulling te geven.

In 2013 startte ze ook haar eigen label als juweelontwerper en trad ze met haar eerste collectie naar buiten. Voor deze eerste collectie vormt de bol in al zijn aspecten het uitgangspunt: ringen en schijfjes in verschillende dimensies worden opnieuw gevormd en gecombineerd, steeds met een gevoel voor minimalisme en met een strakke stilering.

Alle sieraden zijn volledig handvervaardigd in eigen atelier.
Comments

Popular posts from this blog

Boetiek Uniek

New store new store

Binnenkort vind je een selectie van mijn werk ook bij Boetiek Uniek in Herent.
Verder kan je ook terecht bij:

Pop Up KADOen dit tot eind 2017 Ketelstraat 3, Diest
Online, vind je een selectie uit de collectie (H2O - collectie en Floral #2 - collectie) op
www.belgunique.be

en ook nog in volgende shops: Muhjo / OJA / Vertelles

Rock 'n roll met de H2O collectie

Maak een statement met een juweel uit de H2O collectie ! De collectie bestaat uit halssieraden en oorstekers. Ondanks hun schoonheid blijven deze ontwerpen onaf, kwetsbaar en speels.  De zoektocht naar harmonie, naar het leven zelf. De inspiratie voor deze H2O collectie is te zoeken in de chemie. H2O is immers de scheikundige formule voor water. Alle sieraden zijn volledig handgemaakt  in eigen atelier met grootste zorg en aandacht voor esthetiek en detail, steeds met een gevoel voor minimalisme en met een strakke stilering. De halskettingen kunnen gedragen worden op 40 of 46 cm. Je vindt deze collectie ook online op de site van BELGUNIQUE

Rechtstreekse link klik HIER

Moederdag is coming

Ideaal voor Moederdag.

Voor al wie nog de ’finishing touch’ zoekt!
Nu besteld, deze week nog geleverd. Deze elegante collectie florale oorhangers en halskettingen zijn al een tijdje een hit. De focus ligt op de puurheid van de simpele vorm van een bloem. Naast de eerste Floral #1, bestaat er nu een tweede collectie Floral #2, met een anders gevormd bloemetje. De oorhangers zijn te verkrijgen in enkele of dubbele bloem. Deze producten zijn ook te vinden bij www.belgunique.be